Gyakran Ismételt Kérdések

 • Hogyan szereltethet velünk riasztó rendszert?
  - Vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-30/977-6304 vagy 06-30/297-7026 telefonszámon
  - Hívja ügyfélszolgálatunkat a 06-30/644-6868 telefonszámon
  - Írjon e-mail-t az info@globalbhg.hu címre
 • A megrendeléstől a kivitelezésig:
  - Előzetes (telefon, e-mail) igénymegjelölés után felvázoljuk a lehetséges megoldásokat.
  - Az objektum helyszíni bejárása során ismertetjük a gyakorlati lehetőségeket.
  - Elkészítjük az árajánlatot.
  - Írásbeli megrendelés után, időpont egyeztetést követően, kollégáink megkezdik a telepítést. Leterheltségünk függvényében átlag 10 napon belüli munkakezdéssel lehet számolni. Az előzetesen átbeszélt érzékelő-elhelyezkedések, központ-, kezelő- vagy kábelezési megoldások a telepítés során a felmerülő műszaki problémák miatt változhatnak.
  - Sikeres telepítést, programozást követően, igény esetén távfelügyeleti szolgáltatóhoz csatlakoztatjuk a rendszert.
  - A felhasználói kézikönyv pontjai alapján betanítjuk a felhasználót a rendszer használatára.
  - Sikeres műszaki átadás-átvételt követően kiállítjuk a számlát.
 • Meglévő rendszeremet szeretném tovább használni, de a napi használatban hibát tapasztalok:
  Kérjen rendszeréről állapotfelmérést, karbantartást! Ez mindenképpen szükséges a hiba megállapításához. Minden rendszer működésében előfordulhatnak hibák, a megfelelően karbantartott, és rendszeresen átvizsgált eszközöknél ez minimális szintre csökkenthető. A hibák többségét téves riasztások teszik ki. Esetek többségében ez az érzékelő cseréjével megszüntethető.
 • Miért szükséges elektronikus védelem kialakítása?
  A mechanikai védelmi eszközök a kisstílű bűnözőket elriaszthatják, de a többségüknek csak rövid ideig tartó akadályt jelentenek. Egy szakszerűen kialakított elektronikus biztonságtechnikai rendszer kijátszhatatlan, minden esetben jelezni fog, ha illetéktelenek próbálnak bejutni a védendő objektumba. A riasztók nem akadályozzák meg a betörési kísérletet, csak jelzik azt, de ez már önmagában is pánikot okozhat a bűnözőknél, távfelügyelettel kiegészítve pedig jelentősen csökkentik az esetleges kárt.
 • Téves szemlélet azt feltételezni, hogy:
  - a riasztó rendszerek könnyen kiiktathatóak. Egy szakszerűen kialakított rendszer, garantálva, hogy a kikapcsoláshoz szükséges kód nem kerül illetéktelenek kezébe
  - kiiktathatatlan. Még kikapcsolt állapotban is, az állandóan működő szabotázsvédelem biztosítja, hogy ne lehessen tönkretenni az biztonsági eszközöket.
  - a sok téves riasztás miatt komolytalan. A leggyakoribb okok: hazaérkezéskor elfelejtik kikapcsolni a rendszert, vagy elrontják a kódot; nyitva marad egy ablak, bent marad egy háziállat, esetleg az infraérzékelőkön átmászik egy nagyobb rovar, közeli erős vihar stb. Előfordulhat, hogy nem megfelelő a rendszer vagy rendszertelepítés.
 • Az akciós rendszertől eltérő konfigurációt szeretne, így is lehetséges-e a kedvezményes ár?
  Igen, az általunk telepítendő Paradox riasztóközpont típustól függően több bemenettel, azaz eszközkezeléssel rendelkezik. Minden további nélkül bővíthető, ilyenkor az akciós szettjeink ára az alapár, ehhez jön hozzá a szükséges/választott érzékelők ára. Munkadíjban sokkal kedvezőbb, ha már egyszer úgyis a helyszínen vagyunk, mintha külön későbbi időpontban hívna ki minket.
 • Mennyire megbízhatóak ezek a riasztórendszerek?
  Teljes mértékben. Folyamatos termékfejlesztésnek és verziójavításoknak köszönhetően a Paradox cég a biztonságtechnikai eszközök piacának vezető gyártója.
 • Az akciós rendszerekre is van garancia?
  Természetesen. 2 év a munkánkra és 3 év az eszközökre. Ezeket a szetteket azért tudjuk kedvezőbb áron adni, mint mások, mert nagy tételben vásárolunk, így igen jelentős kedvezményeket érünk el a beszállítóinknál. ezeket Önök vevő felé igyekszünk továbbadni.
 • Vezetékes rendszereknél hogyan történik a kábelezés?
  A vezetékeket a falon, sarkokban, vagy a padláson, lehetőleg rejtve vezetjük el. A vezeték rögzítésére nem használunk a faltól elálló bilincset, vagy vezetékcsatornát, hanem speciális eljárással, közvetlenül a falra ragasztjuk a kb. fél centi átmérőjű fehér vezetéket, ezáltal minimális a láthatóság. A felragasztott vezetékek azonnal átfesthetők a fal színére.
 • Nem megoldható a kábelek elrejtése, milyen lehetőségek vannak ebben az esetben?
  Ilyen esetekben szoktuk javasolni a hibrid vagy tisztán rádiós rendszereinket. Ezeknél az eszközöknél minimális, vagy egyáltalán nem kell vezetéket használni. Viszont az ára magasabb mint egy vezetékes eszköznek.
 • Vannak-e további rejtett költségek?
  Mi nem az a cég vagyunk, aki a munka végeztével kijelenti…. ezért azért amazért még kérnénk ennyi és ennyi pénzt. Helyszíni felmérés után konkrét végleges árajánlatot adunk, melyet minden esetben tartunk is. Lehet, munkaidőben többet leszünk Önnél, mint mondtuk, vagy más műszaki megoldásokat, eszközöket kell alkalmaznunk, de ezek költségét nem hárítjuk tovább. mondjuk ki őszintén, ebben az esetben mi néztük be a dolgot.
 • Miért olcsóbb a távfelügyeletes riasztórendszer?
  Az általunk preferált távfelügyeleti cég, honorálja az új ügyfeleket. Ezt a kedvezményt nem tartjuk meg, hanem ügyfeleinknek továbbadjuk.
 • Távfelügyelet nélkül kaphatok jelzést a betörésről?
  Igen. Akár analóg telefonvonalon keresztül közvetlen a riasztó központ által, vagy kiegészítő GSM modul alkalmazásával SMS formátumban.
 • Mennyire megbízhatóak a rádiós rendszerek?
  Minden általunk telepített Paradox rádiós eszköz igen magas frekvencia tartományban kommunikál, ráadásul több mint 8 bites kódolással. Megzavarásuk kizárt. ezt igazolandó minden Paradox rádiós eszköz rendelkezik a legszigorúbb MABISZ minősítéssel.
 • Milyen gyakran kell elemet cserélni a rádiós rendszernél?
  A jelzések gyakoriságának függvényében változó. hiszen egy bejárati ajtónyitás érzékelő gyakori jelzései hamarabb lemeríti a lithium elemeket, mint mondjuk egy pince ajtó érzékelője. Átlagosan 2-3 évente ajánlott az eszközökben elemeket cserélni, de ezek szükségességéről a rendszer tájékoztatja Önt.
 • Milyen megelőzési technikákat ajánlanak?
  - Az előszobában a bejárat ajtó közelében sose hagyjon értéktárgyakat.
  - A kocsi kulcsát még zárt garázsban se hagyja a járműben.
  - Szereltessen könnyen kezelhető rögzített széfet a napi használati értékek védelmére.
  - Ha nem működik az automata kapu, ne szálljon ki a kocsiból, hívjon segítséget.
  - Ha a postaládájában felbontott pénzintézeti értesítőt talál, akkor fokozottan figyeljen a gyanús körülményekre.
  - A létrát soha ne hagyja a fa alatt, a ház mellett elzáratlanul.
  - Betöréshez használható szerszámot, ásót, kapát, fejszét, feszítővasat ne hagyjon a ház körül.
  - Ne a születési dátumokat használja a riasztó ki- és bekapcsolásához.
  - Ismeretlen személyt semmilyen ürüggyel ne engedjen be a lakásába.
  - Ha meg akarja változtatni a telefonszolgáltatóját, kérje ki a riasztószerelője véleményét.
  - Ha vendégekkel érkezik, vagy távozik, ügyeljen rá, hogy ne lássák, milyen kódot használ a riasztó kikapcsolásához.
  - Ha a gáz-, víz-, villanyóra leolvasó furcsa kérdéseket tesz fel, gyorsan küldje el, az a legjobb, ha kiírja az óra állását.
  - Az egészséges bizalmatlanság nem udvariatlanság.